sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Hei hei porvareille!



Perinteisesti vasemmisto on toiminut yhteiskunnan omantunnon äänenä ja taistellut menestyksellisesti hyvinvointipalvelujen puolesta. Nyt ääni ja taistelu ovat vaienneet. Enää pitkiin aikoihin suurimmat vasemmistopuolueet eivät ole puhuneet hyvinvointipalveluista, eivät edes hyvistä palveluista. On vain peruspalveluita, julkisia palveluita, ydinpalveluita, ulkoistettuja palveluita ja ties mitä muita palveluita. Mitä nillä kaikilla tarkoitetaan, en tiedä. Sen kyllä tiedän, että elämä on köyhällä pirun kovaa nykyisin.

Meitä on vielä aika vähän, jotka jaksavat tapella hyvinvointipalvelujen puolesta. Mutta meillä on visio siitä, että vasemmisto nousee ja taistelu elpyy. Meillä on myös ehdotus vasemmistolle: sanotaan kaikki yhdessä: Hei hei porvarit! Lähtiessä napataan kokoomukselta korva ja kuunnellaan, mitä kansalla on sydämellään. Suomen gallupin tutkimuspäällikkö teki sen ja kertoi Hesarissa kuulemansa; Suomen kansan ylivoimainen enemmistö haluaa riittävät ja laadukkaat julkisesti järjestetyt hyvinvointipalvelut. Sitä puhetta vasemmistonkin kannattaa kuunnella jos mieli jatkaa olemassaoloaan.

Meille tarjoillaan toimivaa ohjelmaa hopealautasella: Hyvinvointipalvelut ovat meidän, niistä emme tingi. - Niistä eivät tingi myöskään Etelä-Amerikan kansat, joiden keskeisin tavoite on sosiaalisen hyvinvoinnin tasa-arvoinen rakentaminen. Siellä puhuu kansa, ja sitä kuunnellaan. Siksi Etelä-Amerikka onkin nyt vasemmistolaisin manner koko maailmassa.

Vasemmistolla ei ole varaa enää yhteenkään Pyrhoksen voittoon. On ollut liian monta yhteiskuntasopimusta, liian monta riitaa järjestöjen välillä ja liian huonot korvat kuulemaan ihmisten enemmistön ääntä. Olisiko jo aika pysähtyä ja miettiä, mitä haluamme tehdä isona?

Sanotaan ensiksi hei hei porvareille, meillä vasemmistolaisilla on sittenkin paljon enemmän yhteistä.

Ei kommentteja: